Omega-3 fett i allmänhet
- Omega-3 har i en mångfald studier visat sej stöda hjärthälsa och skydda mot sjukdomar i hjärnan samt depression.
- Barn som har fått Omega-3 fett under graviditeten eller tidig barndom klarar sej bättre i skolan.
- Vuxna som använder Omega-3 visar bättre utveckling av de partier av hjärnan som har att göra med välmående och känslokontroll. Minnet påverkas också positivt.
- Omega-3 fett har en anti-inflammatorisk effekt och är därför kända för att lindra t.ex. ledvärk och andra inflammatoriska tillstånd i kroppen.
Varför fisk inte längre är en god Omega-3 källa
- Fet fisk innehåller Omega 3. Tyvärr är fisk ofta förorenad med tungmetaller, PCB och andra giftiga kemikalier. Odlad fisk har obetydlig mängd Omega-3 fett.
Varför är fiskolja inte att rekommendera
- Fiskolja är den mest sålda och billigaste av Omega-3 näringstillskott. Den framställs som sidoprodukt för fiskeri-industrin. På grund av föroreningar bör den renas med destillation. Denna process innebär höga temperaturer och högt tryck, vilka skadar de känsliga Omega-3 fetterna. Ofta förändras produkten också kemiskt eller späds ut med andra fetter. Resultatet är produkter som verkar innehålla mycket Omega-3 fett men som har obetydlig positiv effekt.
Black Omegas Grönläppade musselolja
den bästa Omega-3 källan
Alla kända Omega 3 fetter i lättillgänglig form
- Grönläppad musselolja har 18 Omega-3 fettsyror jämfört med 2 st (EPA och DHA) i fiskolja.
- Omega fetterna i Grönläppad musselolja är i fosfolipidform, vilket innebär att de direkt kan användas som beståndsdelar i cellmembranerna. Cellmembranen är uppbyggda av fosfolipider.
Oljan är mycket koncentrerad och ren
- Black Omega innehåller Grönläppad musselolja som är mycket koncentrerad. Av 2000 kg musslor framställs ca 10 L olja.
- Eftersom den Grönläppade musslan lever i rena vatten söder om Nya Zealand finns det inget behov av reningsprocesser. Omega-3 oljan utvinns under låg temperatur och lågt tryck för att skydda de känsliga fetterna. Vidare tillsätter man kraftfulla antioxidanter för hindra fetterna från att oxideras.
Kraftfull anti-inflammatorisk effekt
- Grönläppad musselolja har i studier visat sej vara över 100 gånger mer effektiv än fiskolja.
- Grönläppad musselolja har i studier visat sej vara en lindrande eller effektiv behandling av följande sjukdomar: Astma, reuma, artrit och inflammatoriska tarmsjukdomar. Alla reagerar dock individuellt på all behandling.
Astaxanthin – antioxidant miraklet
En Karotenoid från havet
- Astaxanthin är en Karotenoid, släkt med betakaroten i morötter och lykopen i tomater, med röd färg.
- Astaxanthin produceras av en havslevande mikro grönalg, Haematococcus pluvialis.
Ett fettlösligt näringsämne
- Astaxanthin är fettlösligt, vilket betyder att upptaget i matsmältningen förbättras av Black Omegas musselolja samt fett i maten. Tag dina Black Omega kapslar med mat.
Naturens starkaste antioxidant
- Astaxanthin kan neutralisera många olika fria radikaler och är 6000 gånger effektivare än C-vitamin och 500 gånger effektivare än E-vitamin.
- Astaxanthin fäster sej på in och utsidan av cellmembraner och hindrar membraneras fetter från att skadas av oxidation.
Stöder kroppens energiproduktion
- Astaxanthin skyddar mitokondrierna, som producerar energi i våra celler. Många sjukdomar och åldrande antas till en stor del bero på störningar i mitokondriernas funktion.
- Många idrottsmän använder Astaxanthin eftersom det ger dem bättre resultat.
Mat för hjärnan
- Astaxanthin passerar genom blod-hjärna barriären. Det här betyder att den kraftfulla antioxidanten når våra hjärnor och kan skydda oss mot många sjukdomar i Centrala nervsystemet.
Astaxanthin stöder Grönläppade musseloljans anti-inflammatoriska verkan
- Astaxanthin har i studier visat sej minska inflammation i kroppen.
- Studier visar god effekt mot Reuma, Osteoarthrit och Tennis armbåge.
- Antioxidanten skyddar också mot Makular degeneration, en sjukdom i ögats näthinna som kan leda till blindhet.
- Astaxanthin skyddar huden mot för mycket solsken.
Kiwi fröolja
Kiwi frukt används i Traditionell Kinesisk Medicin
- Kiwi frukten härstammar från Kina där den uppskattas för dess stärkande egenskaper och för att den höjer moståndskraften.
Fruktens frön innehåller mycket nyttiga fetter
- Oljan I de små fröna är 62% Alfalinolensyra (ALA), en vegetarisk Omega-3 fettsyra och 15% Gammalinolensyra (GLA), en anti-inflammatorisk Omega-6 fettsyra.
Fröoljan är rik på antioxidanter
- I Kiwi fröoljan finns karetenoiderna Lutein och Zeaxantin. Dessa antioxidanter skyddar ögats näthinna mot skador från för mycket ultraviolett strålning.
Fullständigt E-vitamin
- Naturligt E-vitamin består av 8 olika kemiska former. Alla dessa finns rikligt i Kiwi fröoljan. Vanliga E-vitamin näringstillskott består ofta av endast en kemisk form (alfa-tokoferol) och kan inte ge samma hälsoeffekt som fullständigt, naturligt E-vitamin.
- E-vitamin är en mycket viktig antioxidant I kroppen. Den skyddar fett I cellmembranerna och LDL kolesterol mot oxidation och stöder därmed cellernas funktioner och minskar risken för hjärt- ochI kärl-sjukdomar.
Antioxidant blandning
Alla ingredienser är från Nya Zealand
- Ett hål i ozonlagret ökar den ultravioletta strålningen i denna del av världen. Växterna skyddar sej genom att göra mera antioxidanter. Antioxidant ökningen är vanligen 2-3 faldig.. Många olika antioxidanter från olika källor stöder ämnesomsättningen på bästa sätt.
En blandning av näringsrika växter
- Druvfröextrakt, är mycket rikt på Proanthocyanidiner som är starka antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och för tidigt åldrande samt är bra för ögonen och hjärnan.
- Svart vinbärs extrakt is rikt på C-vitamin och Proanthocyanidiner.
- Boysenbär extrakt är en bra källa för Proanthocyanidiner och B9-vitamin, folat.
- Kiwi frukt extrakt innhåller C-vitamin, flavonoider and karotenoider. Den har dessutom enzymer som smälter proteiner.
Black Omega är unikt
Den koncentrerade musseloljan, det kraftfulla Astaxantinet och det fullständiga E-vitaminet i Kiwi fröoljan tillsammans med starka antioxidanter från det rena Nya Zealand skapar en anti-inflammatorisk helhet och en känsla av vitalitet och välbefinnande.