Manuka Honung

Intresserad att bli återförsäljare, kontakta oss!

 

Manuka honung är en natur honung från Nya Zeeland, känd och använd i hundratals år av Manuka hunaja infoaMaorifolket för dess medicinska egenskaper. Namnet kommer från Manuka busken (Leptospermum Scoparium), vars nektar bina samlar och busken finns enbart på Nya Zeeland. Busken hör till tea tree familjen, som har naturligt antibakteriella egenskaper och kombinerat med binas enzymer får honungen mycket speciella egenskaper. All honung har vissa antibakteriella egenskaper, men enbart Manuka honungen klassas som medicinsk och har mångfalt högre och bättre egenskaper.

Sedan 60-talet har man forskat kring Manuka honungen och ständigt dyker nya Manuka hunaja infoa 2fördelar upp, hittills har forskning konstaterat att den är effektiv även mot resistenta bakterier. Dessutom kan den vara effektiv mot: magproblem, tarmsjukdomar, magsår, IBS, Crohns, diarre´, sura uppstötningar, mycoplasma, svårläkta sår, svampsjukdomar, infektioner, brännsår, liggsår, olika virus sjukdomar. Dessutom innehåller honungen mängder av antioxidanter.

Honungen klassas i två huvudkategorier:

Active UMF/NPA (Unique Manuka Factor, Non Peroxide Activity), styrkan fastställd av ett oberoende laboratorium och därefter certifierad mellan 5+ och 30+. Högre tal betyder högre medicinsk styrka, så att ex 10+ är minst 10 ggr effektivare än Manuka 0. Av de högre numrorna får man endast mindre mängder/år. Alla nivåer i honungen är certifierade till garanterad nivå.
Active är mätt enbart till ett medeltal av de totala peroxid och naturliga antibakteriella nivåerna. Därför är det viktigt att denna kategori har ett högt nummer på burken, för att alla nivåer ska vara tillräckliga. Dessutom bör den vara av hög kvalitet, som de vi marknadsför.

Honung skall aldrig sättas i het dryck!!

Läs mer om Manuka honungen här (på finska)